Apa Perasaan Kamu?

Firstly, sy nk mention awl2...en3 ni di tulis adalah bertujuan tuk meluahkan perasaan yg terbuku di ati je, tidak berniat buruk ape2, bkn tuk mengata kt sape2 or tidak suka sape2 juz meluahkan perasaan di ati ni je...Perasaan ape ek? Tidak puas ati eh? Xsuke kamu eh? Orang ckp klu kite ade rs xpuah ati, tension, serabut ke ape2 ke baek kite luahkan je jgn simpan dlm ati je nanti meletup kedebumm mcm tsunami... kang ssh... Nsb baek la ade cik blog sy ni, bleh gk sy nk luahkan ketidakpuasan ati sy pd ms, tika dan waktu ini... TIME KACEH CIK BLOG..syg kamu...^_~

Ok. Xnak ckp pjg2 lebar2, juz nk luahkan je......

Apa perasaan kamu, kalau.....

1) Semua yg kite buat semuanya salah, xde yg betul pn...Setiap ape yg kite wt mesti ade yg di panah tegur blk.
2) Kite dh try wt yg terbaek tp setiap yg ditry itu pn mendapat kata pujian yang mendownkan kite.
3) Kite mengharapkan kerja yg kite wt tu, even x sebaik yg dia nk tp atleast dia menghargai ape yg kite cuba buat tu
.

4) Bile kite dh wt sesuatu tu ikut ape yg dh diajar, tp hasilnye bkn dia nk puji skit tp dia lak ckp kite ni...emm xpk luas..senang ckp berfikiran sempit la<--- ni aku yg ckp. xpuas ati lg ngn ape yg kite wt tu...
5) Sy sdr sy ni manusia yg lemah, manusia biasa juga.. so, klu wt sesuatu kerja tu take time la tuk mendapat hasil yg terbaek tu..tp dlm waktu kite duk mempelajari sesuatu tu...tp dia ckp kite ni x pandai
********.....ape kes...bukan bidang sy la tuk wt krja tu...tp atleast sy mencuba...

Tolong!!! Erk! Ape motif sy mintak tolong..OK continue.

6) Dh.. ckup setakat ni utk arini rs rs xpuas ati ni...

Tutup psl xpuas ati, kite buka psl ape hati ni nk plk....JOm berangan....Berangan itu penting utk menuju ke destinasi cinta ......^_~
Klu ikutkan ati, sy rs nk......

1) Kan besh klu ade org nk belanja sy mkn ape saje yg sy nk mkn.... Klu dpt bedal Spicy Chicken, Chicken Prosperity, Laksa Shake dan byk lg la...huuu mkn itu nikmat.....duit utk byr semua mkn tu pn nikmat...klu ade org yg nk blanje sy tu jgn tunggu lame2 ye...kecian kt perut sy ni...mengidam mcm2...

beshnye kalau dpt mkn ni..nikmatnye...

2) Klu la sy dpt memiliki encik impian sy, aduhai alangkah beshnye...owh Myvi ku...Bila mungkin aku bisa memiliki mu... beshnye dpt drive kamu...andai kamu aku yg punya...huwaaaaa.... dunia kamu aku punya...hik3..
owh idamanku...andai dpt dunia aku punya...

3) kalau la sy ade duit yg byk...mcm2 sy nk buat ngn duit tu...boleh beli mcm2, boleh prgi kt mn2 kite nk...tp 1st sekali klu sy ade duit yg byk, sy nk bwk diri sy ini dan family sy g haji.... hehehe....layak dh ke eh nk g haji tu.....sy berpesan kpd diri sy supaya ubahlah dan jadilah org yang baik...ok2..insyaAllah...

Duit bukan segala-galanya. Tp utk hidup kite memerlukan duit.

InsyaAllah jika termampu suatu hari nanti sy akan sampai di sini...^_~

4) Klu ade duit lg, sy nk g travel 1 dunia...haa ni yg best ni....dpt g travel...klu sy diberi peluang 1st sy nk pergi negera JEPUN.. Jepun, tunggu sy...bkn askar jepun ek...NEGARA JEPUN...... kalau suh askar jepun yg tnggu, matilah sy xdang nk g negara jepun pn..... Apa yg ade ngn negara jepun tu ek smpai sy tergila2 sgt nk pergi.....emm...sy pn xtau sbb xpnh smpai lg...:p Nanti bile dh sampai sy cite ye...

5) Ha, last sekali wt ms ni...bila sy nmpak je benda ni...terus sy rs cam nk balik umh terus je skrg ni wlupn skrg bru jam 12.07pm....balik tido....ni semua katil kt bwh ni pnya psl la....

Tgk katil ni, mesti awk2 pn rs nk tido kn.

OK! Setakat ni sj tuk arini....dh penat dh tangan ni tulis lg....luahan di atas ni adalah ikhlas n tulus dr ati yg suci murni.....;p

p/s: Jom kite blk tido....Kerja tertunda + bertambah. Esok bos datang kena marah! Padan muka!

7 comments:

balqisuzma said...

yeay..first tukang komen..ehek..


syok nyer lau dpt ape yg kamu list tu eh..

waa bila nk dpt..cptlah waktu brjalan dn boleh benda2 tu seme...

utk kamu jugak aku doakn insyallah, smpai mase kamu akn dpt menikmati semua tuh...dunt wory k..peace

suria_reaL said...

hehe makaceh balqis....

haa bkn sy sorg je nk seme ni....kamu pn nak eh....jom2 klu xdpt sgt nti kite share eh ape yg dpt tu....hik3...

Tp insyaAllah la ek...semuga ape yg diharapkan akn tercapai...peace gk...^_~

salina said...

brahi suungguh berangan...
biasalah kalu kj ngan org ni...jom arh kita pakat jadi bos laker

suria_reaL said...

hahaha...berangan tu kn penting...semua org berahi...:p

ye r mmg dh kja gitu...tp bese sesi meluahkan perasaan.... nk jadi bosss...bos nape la leh jd tu...;)

chamn said...

hahahah... mentang2 la kene bebel pg td.. trus wat entry~

suria_reaL said...

chamn: nama lagi nk meluahkan perasaan....bkn sbb yg pg td tu je....hasil dr pengumpulan sblum2 ni...hahaha... terhasil la ni...

sbnarnya nk meluahkan yg kt dlm ati je....bkn yg sedih je...yg hepi pn ade tu kn...;p

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

 
©2009 suriareaL | by TNB