Suatu Ketika..Yang Mengarut...

Errrkkkk...alhamdulillah da knyang, baru je lps blk pekena nasi ayam kt kedai Mak Yam dpn tu.... sedap + murah...nasi ayam rm3.50, sirap rm0.50..so, lunch arini sy kena byr sebanyak rm4.... point utama di sini ialah AIR kt kedai Mak Yam ni yg sgt murah....murah drp kedai org lain....kpd sesiapa yg tau kedai Nasi Ayam Mak Yam yg t'letak di ladang ni sila lah jgn segan silu utk pergi mkn kt situ ye... Eh, promote kedai Mak Yam la plk...tp xpe Mak Yam kn...bole mnambah customer Mak Yam....

Sekadar hiasan..Tiada kaitan dgn yang idup ataupn yg telah tiada.. (pic nasi ayam Mak Yam xde, so tenks to En Google)

OK. Tutup cite psl Kedai Mak Yam, sbnarnye en3 kali ni sy nk cite psl kehidupan kite, kt mn kite ade, bile2 pn msti setiap orang ade kehidupannya t'sendiri.... Dlm meniti kehidupan tu, kite semua xlari dari cabaran & dugaan... X gitu, betul kn? Setiap kehidupan yg dilalui tu msti ade yg happy, sedih, manis, tawor hebey , pahit, masam dan segeng dengannya la... Bila timbulnya sesuatu mslah itu, kite mesti @ terpaksa melaluinya gk wlupn awk kate xnk... katakan xnak pada merokok.... wlupn kite kate xnak, nk xnk kite msti gk kena laluinye...ade faham??? mu pahang x (kate org ganung)..

Bile kite ngah sedih ke, happy ke, pahit mencuka ke, manis ke, kite cubalah utk mencari penyelesaiannya n anggaplah ia sbg ujian n berdoalah semoga kite semua tabah n redha menghadapi ujian itu.. bkn ujian test lesen ye.... tp apepn utk mengurangkn ke'stress'an kite tu, kite senyum la selalu...biar pn time tu kite xmampu tuk senyum sekalipn tp senyum la jgk...dgn senyum, automatik kepala otak kite akan berasa sedikit tenang n damai.......

Wlupn org kt sekeliling kite sedih, tp kite ttp cool senyum...ajak la diorang sekali tuk SENYUM..

Tapi ape yg penting sekarang, wlupn sy ngah dilanda masalah umh tangga , (eh xkawen lg la..mn nk timbul mslh tu..alhamdulillah..) sy berasa sangat3 mengantuk...
rs nk landing je kt dpn pc ni...klu la ade tilam n bantal kt sini mmg syok tido...tp ni kn ofis mn nak ade smua tu...nk jgk p balik la...OK2 nk blik dh ni....tngu masa...

Dpt tido ats roti cam ni pn ok la, drp xdpt langsung...:(

p/s: sbnarnya skrg sy ade mslah, mslh ni boleh kate berat jgk la sampai nk t'keluar n t'jatuh dahi sy ni..... skrg sy ngh mencari jln utk menyelesaikan mslhni..hrp2 berkesudahan ngn baik dan segera la.....Amin...Antara hidup n mati jgaklah mslah sy ni....Dan yang pling penting MASA.....

p/s: en3 ni xseswai langsung ngn tajuk nye...Lu pikir la sendiri...

9 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

bestnyer air sirap 50sen je :)

nafizah said...

hehe tula...jom la reramai p kedai nasi ayam Mak yam ni...;)

aku_tiewa said...

X nk ckp apa..juz t'liur kat nasi ayam tu..

laponye terasa..

p/s : bila nk blnja??hu2

suria_reaL said...

hehe...terliur eh? jemputla mkn....;)

blnja eh? bule2...tp kena jmpa la dulu bru leh blnja...:D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

agagag :-)

macam2 citer eh ?

suria_reaL said...

hehe..cite mcm2...selagi namanya idup, selagi tula mcm2 cite...;)

MéuzAngelo™ XXIII said...

ma'aihh.. sedapnye nasik ayam..!!!
dah la tgh lapar ni.. kijam2... kehkeh :p

suria_reaL said...

hehe..jgn tgk sj, mkn la nasik ayam tu...;) sedap+murah...

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

 
©2009 suriareaL | by TNB